Ημερολόγιο δασκάλου (planner)

plannerpost

Κάθε χρόνο, προσπαθώντας να οργανώσω την τάξη, το πρόγραμμα, τα σχέδια μαθήματος, το υλικό μου, περνάω αρκετό χρόνο ψάχνοντας για το τέλειο ημερολόγιο (planner). Να μην είναι μικρό, αλλά ούτε πολύ μεγάλο, να έχει εύκαμπτο εξώφυλλο, να έχει αρκετό χώρο για να γράφω, αλλά να είναι και δομημένο μία ημέρα ανά σελίδα, να έχει περιθώριο για σημειώσεις, αλλά να είναι και ευχάριστο στο μάτι….Ουφ! Μετά από πολλήηη σκέψη, βρίσκω κάποιο, ενθουσιάζομαι, το αγοράζω, ξεκινάω να το χρησιμοποιώ…μέχρι που μετά την πρώτη εβδομάδα διαπιστώνω ότι είναι τελικά δύσχρηστο, το παρατάω και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επαναλάβω την εξόρμηση. Φέτος, όμως, ήμουν αποφασισμένη: θα έφτιαχνα το δικό μου planner, όπως ακριβώς το ήθελα! Κάπως έτσι, κατέληξα στη δημιουργία του αρχείου που θα μοιραστώ μαζί σας παρακάτω, έτοιμο προς εκτύπωση και χρήση!

Περιλαμβάνει εξώφυλλο, εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε δύο σχέδια (για να επιλέξετε), μερικές ετικέτες για να κόψετε και να κολλήσετε στα διαχωριστικά – αν χρησιμοποιήσετε – και, φυσικά, όλες τις μέρες της εβδομάδας (ναι, και το Σαββατοκύριακο!) σε ασπρόμαυρη εκδοχή, για να μην κοστίσει πολύ. Βγάζετε τόσες φωτοτυπίες όσες θεωρείτε ότι χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εγώ εκτύπωσα τις σελίδες του ημερολογίου μία φορά και έκανα τόσες εκτυπώσεις όσες είναι και οι εβδομάδες μέχρι τον Ιανουάριο, για να μην είναι πολύ ογκώδες το planner. Τον Ιανουάριο θα ξαναβγάλω καινούργιες φωτοτυπίες. Αφού το εκτύπωσα, το έβαλα μέσα σε ένα απλό ντοσιέ Α4 με διάφανο, εύκαμπτο εξώφυλλο.

Μέχρι στιγμής, το χρησιμοποιώ καθημερινά και νιώθω σούπερ οργανωμένη! 🙂

Κάνοντας κλικ στα αρχεία παρακάτω, μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Ελπίζω να σας αρέσει!

Σχολιάστε